torsdag 10. juni 2010

Dagens oppskrift - Linsebrød

Denne oppskriften fikk jeg på Librakurset, det er et grovt og fiberrikt brød. Jeg er også veldig glad i Ingers Rugbrød som har en deilig nøtteaktig smak. Av og til kan det være deilig å bytte litt. På lik linje med Ingers Rugbrød kan det oppbevares i kjøleskap for forlenget holdbarhet samt ta turen om frysen. Ingers Rugbrøds popularitet har gjort, at det til tider, kan være vanskelig å få tak i de ingredienser som trengs. Her har Linsebrødet en klar fordel! Vel, rull ut oppskrift.
Lykke til og vel bekomme:

12(13) dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
(1 dl linfrø)
3 dl røde linser ( avskylt)
1 kg "dansk rugbrød" - den ferdige melblandingen

(min egen variant: å tilsette også det som står i parantes )
Løs gjære opp i vannet, tilsett sesam- og solsikkefrø samt de skylte røde linsene, Rør godt.
Tilsett meldblandingen og rør sammen noen minutter.
La den løse deigen stå ca 15min.
Hell i 3 brødformer og sett til heving på et lunt sted i 20min.
( Jeg bruker 2stk 2l brødformer for å få et høyere brød.)
Forvarm ovnen til 250°C. Sett inn børden og stek i ca 10 min.
Stt ned temp. til 180°C og stek videre i ca 50 min. Skru av varmen.
Ta brødene ut av formene og sett de tilbake i ovnen. La dem stå til de er kalde ( døren åpen)
Holdbare brød som er lurt å oppbevare i kjøleskap. Blir bare bedre av å stå noen dager..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar